Monday, August 17, 2015

Momen paling sedih dalam hidup aku untuk tahun 2015


Pada tanggal 13 Ogos 2015, Ayahanda aku, Othman Saad Telah meninggalkan kami sekuluarga tepat pada pukul 11pagi. Tatkala mendapat panggilan telefon daripada ibuku....aku jd blurr jap....sela beberapa minit...baru otak aku kembali normal...kucapai kunci kereta..amik wife...amik anak2 kat sekolah...pecut keta dan sampai di Penang pada pkl 4.30 ptg.....Masa dah sampi tu...aku tgk org punya la ramai..semua dok tgk kat aku sbb depa semua dok tnggu aku sebelum proceed untk mandi dan kafan...terasa malu plak..dan rasa jgk mcm jln kat red carpet time tu...ku jalan dgn laju dgn anak2  dan wife aku...dah tak tgk dan tegur sapa yg panggil nama aku...dalam kepala otak aku..aku nak truss jumpa arwah ayah aku...

Sela beberapa saat..aku dh berdiri betul2 depan muka ayah aku...air mata aku dah xleh tahan sgt2...aku tlgkan imam mandikan rwah...aku tgk arwah mcm tengah tido jer,,tak caya ayah aku dan 'pergi'....pada saat mayat dkafankan..kami mnegucup ayah untuk kali terakhir...masa ni dunia rasa gelap sgt2....

Selesaikan dkafankan...arwah di usung tuk dimasukkn kedalam van jenazah...aku menwakili keluarga memberi sedikit ucapan ...minta dihallakan makan, minum, hutang dan ucapan terima kasih kpd org2 kampung....aku masuk dlm van jenazah utk ke masjid...selesai solat kami truss bertolak ke tanah perkuburan....masa ni lagi tak tahan....tapi aku kena kuatkan hati aku.....Apapon..tahun ini dan pada tanggal 13 ogos adalah momen paling sedih dalam hidup aku...Aku sentiasa doakan moga arwah ayah aku ditempatkan di kalangan orng2 yng beriman dan dipermudahkan segala urusan kubur...Al Fatihah


Post a Comment